La CUP es compromet amb el municipalisme de base

La CUP Nacional ha organitzat aquest cap de setmana la Conferència Municipalista 2015, que ha finalitzat amb l’acord de “Compromís per un municipalisme al servei de les classes populars” sotassignada per diferents candidatures d’unitat popular després d’un cap de setmana de debats entorn .

En l’escrit proclamen la necessitat de bastir “un projecte d’apoderament popular al carrer i a les institucions” i situen les institucions municipals sota el mandat de la política europea. Els agents participants dels acords declaren fer front a la voluntat de centralització del govern estatal amb iniciatives d’autonomia municipal i sotmetre a referèndums vinculants totes aquelles decisions polítiques importants que siguin competència dels ajuntaments.

El compromís principal rau en ubicar les institucions al servei de les classes populars a través dels eixos de treball de la lluita contra l’atur, la democràcia directa, la recuperació dels serveis públics privatitzats, el foment del marc dels Països catalans, el combat contra la corrupció, mesures contra la pobresa i el suport a una independència rupturista.

Per dur a terme aquestes propostes, les diferents candidatures municipalistes (com ara la CUP, Gent de Gramenet, Compromís per Cerdanyola i Moviment Alcudienc (Mallorca), entre d’altres)  fixen limitar els sous i les legislatures dels regidors/es, evitar la duplicitat de càrrecs, basar-se en la presa de decisions assembleària i rebuig a demanar préstecs bancaris alhora que transparència en els comptes.

També pacten la celebració anual d’una conferència pel municipalisme alternatiu, convocar debats entorn aspectes municipalistes amb periodicitat, impulsar una assemblea municipalista dels Països Catalans i cooperar mútuament per generar eines transformadores.

Més informació: Compromís per un municipalisme al servei de les classes populars

Municipalisme al servei de les classes populars CUP

Presentació pública del “Compromís del municipalisme al servei de les classes populars” a la Conferència Municipalista de la CUP

Anna San Clement (@annSancle)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s