Surt a la llum un document intern de Procés Constituent sobre Guanyem Barcelona

logo-guanyem-2

Un document intern de Procés Constituent s’ha filtrat en exclusiva al diari El País. En el document s’explica la integració d’aquest grup polític en la candidatura Guanyem Barcelona. Procés Constituent valora que “l’estat de la confluència no és ideal” i fa també autocrítica per haver-se afegit a “un tren en marxa i arribar tard a les negociacions”.

L’objectiu de la candidatura, segons el document, cara les eleccions segueix essent “guanyar l’ajuntament, transformar les institucions i posar-les al servei de les persones”. No obstant, valoren la dificultat de la tasca i desitgen que tots els agents surtin guanyant, alhora que entenen que també tenen molt a perdre.

Procés Constituent considera que no comparteixen el punt de vista sobre l’eix nacional amb la resta d’agents de la candidatura. En el text també es perfila l’organització futura del grup Guanyem un cop passades les eleccions i es demana evitar filtracions a premsa, fet que de moment ja no s’ha aconseguit.

 Dependència cap a ICV-EUiA

Guanyem reconeix que necessita la presència d’ICV-EUiA per obtenir finançament públic i presència als debats i espais dels mitjans públics, així com per poder accedir a les Diputacions, tal i com s’explicita al document.

El nom de la candidatura

És possible que la coalició s’hagi de presentar a les municipals sota una altra marca degut a que el nom de la candidatura “Guanyem Barcelona” es troba jurídicament registrat per un regidor de Santa Maria de Palau Tordera . De moment, els membres de Guanyem estan intentant trobar solució a aquesta problemàtica, que esperen tenir resolta abans de les eleccions, per vies administratives i judicials.

Els propers passos

Les diferents organitzacions membres de l’acord ratificaran el compromís amb Guanyem durant el que queda de gener i el 2 de febrer tindrà lloc una presentació pública de la candidatura on es donarà el tret d’inici a les primàries. Els primers llocs de la llista s’escolliran d’entre les diferents propostes de caps de llista amb els seus respectius equips. Les primàries també marcaran els noms que ocuparan les 10 següents places, totes elles reservades a representants de cadascun dels districtes de Barcelona. Els últims quatre o cinc llocs seran destinats a personalitats reconegudes.

Més informació “Les claus de l’acord de Guanyem” (El País)

Anna San Clement (@annSancle)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s