ICV-EUiA-EPM presenta el seu Programa Marc per lluitar, des de baix, contra la Troika i “els seus peons”

ICV-EUiA-EPM va presentar ahir el programa marc per les eleccions municipals a la seva Trobada Municipalista celebrada a Castelldefels. La coalició, que juntament amb el programa marc va presentar un decàleg dels 10 compromisos assumiran els 100 primers dies de mandat, va defensar la importància de les eleccions municipals com a inici d’un cicle electoral que ha de permetre “fer fora els peons de la Troika: Mas i Rajoy”

En la seva intervenció, Joan Herrera va reivindicar el municipalisme com l’eina per construir des de baix “majories d’esquerres per aconseguir un país d’esquerres” que permeti “derrotar la Troika i que les polítiques estiguin al servei de la gent”. Herrera va aprofitat la seva intervenció per defensar la tasca dels ecosocialistes als municipis on “allò que fem és allò que proposem” i on governen “hi ha més política social i garantí d’accés als subministraments bàsics”.

Per la seva banda Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA, va usar l’exemple de Syriza, a qui va considerar “dels nostres”, com a model a seguir tant en la lluita contra la Troika com en la voluntat de confluir i sumar: “Syriza no és una esquerra autista, és sumar i entendre que avui la nova política és la confluència”. Nuet ha remarcat la importància de sumar per “aconseguir grans victòries” i “menjar-nos al món”.

Ricard Gomà va ser l’encarregat de presentar el Programa Marc, durant la seva intervenció va afirmar que les municipals seran “rellevants per revocar a la dreta i per començar a governar d’una manera transparent i participativa”. Gomà va presentar un Programa Marc centrat en la recuperació dels drets perduts així com la impulsió de llocs de treball dignes i la inversió en cooperatives per tal de superar la crisi. Una de les propostes més destacades que s’hi contempla és l’aprovació de la renda garantida ciutadana per resoldre les emergències socials.

10 compromisos per la dignitat, els drets i la democràcia10 compromisos per la dignitat, els drets i la democràcia, podem, proces constituent, barcelona en comú, municipals 2015 bcn, nova política, ada colau, marc bertomeu, icv-euia, cup, capgirem barcelona,

A part del Programa Marc, a la convenció es va presentar el decàleg de compromisos pels 100 primers dies de mandat. Els compromisos són un pla de xoc per combatre problemes com l’atur, els desnonaments, el canvi climàtic o la corrupció. Entre les mesures, destaquen la moratòria de desnonaments, l’auditoria del deute, la tarificació social o el suport al dret a decidir, entre d’altres.

Marc Corominas (@kuru)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s