La CUP aposta per Capgirar Barcelona

La candidatura per la ruptura a les eleccions de Barcelona es presenta amb el nom CUP –Capgirem Barcelona. És una confluència municipal que s’ha treballat des de les Trobades Municipalistes Populars (TPM) i agrupa la CUP i altres organitzacions com En Lluita, Pirates, Lluita Internacionalista, Els Verds-Alternativa Verda, Endavant-OSAN, COS, Arran i SEPC.

La roda de premsa de presentació ha tingut lloc a Plaça Catalunya, on Pepe Castelltort, un dels portaveus de les trobades, ha destacat que l’objectiu de la candidatura és construir un “projecte municipalista que treballi pels barris i la seva gent”. Es tracta d’una suma entre moviments socials, lluites i ciutadania, que busca potenciar el teixit associatiu en una visió comuna per capgirar la ciutat.

Així, CUP-Capgirem Barcelona treballarà per una “radicalització de la democràcia” amb voluntat de potenciar el sector públic, crear ocupació laboral, assegurar llar a tothom i reclamar l’ús de l’espai públic i una ciutat inclusiva.

El codi ètic ha estat el principal punt de desacord pel qual la CUP no s’ha volgut incorporar a Guanyem Barcelona, tal i com van decidir a la tercera TPM. La candidatura per la ruptura posa un límit més baix al salari dels representants municipals i fixa en dos el màxim de mandats d’un regidor ja que consideren que “més seria una professionalització de la política”. Per la seva banda, Guanyem permet un tercer mandat extraordinari i un sou de 2.200 euros mensual front els 1.800 de CUP-Capgirem Barcelona. Castelltort ha valorat que els ingressos s’han de destinar a enfortir l’autoorganització i el poder popular i no a retroalimentar la candidatura.

Durant aquesta setmana es faran assemblees obertes a tots els districtes on es recolliran reivindicacions concretes pel programa i propostes per la llista. Cada assemblea triarà dos caps de llista (un home i una dona) i cinc representants més (tres dones i dos homes). Castelltort ha destacat que la diferència clau respecte les altres llistes electorals és que a CUP–Capgirem Barcelona “la gent no proposa, sinó que és proposada”. La persona més proposada serà qui finalment encapçali la llista, que es validarà el proper 28 de febrer a la Quarta Trobada Popular Municipalista. D’allà també sortirà el programa electoral i el codi ètic definitiu.

El portaveu ha desmentit taxativament que David Fernàndez  aspiri a ocupar el primer lloc de la llista, ni tan sols com a hipòtesi ja que “no està previst que deixi el seu càrrec al parlament”. En acabar l’acte s’ha desplegat una pancarta gegant amb el nom de la formació, que ha estat sostinguda per diferents persones presents i implicades en el projecte, com a símbol de la Unitat Popular.

municipals, 2015, bcn, barcelona, cup, capgirem, eleccions, municipals,

Pancarta de la CUP-Capgirem Barcelona a la roda de premsa de presentació.

L’elecció del nom

La tria de la denominació s’ha fet mitjançant un procés participatiu obert on han votat 1.400 persones. CUP – Capgirem Barcelona ha sortit escollit davant altres propostes com:  Crida per Barcelona o Trobada Popular (CUP). Alguns dels avantatges del nom que considera la CUP són el fet que té la força i el contingut polític necessaris, inclou el concepte d’Unitat Popular i expressa acció en clau de canvi.

Anna San Clemente (@annSancle)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s