Barcelona en Comú inicia les seves primàries en un procés triple

La candidatura de confluència Barcelona en Comú inicia avui el procés d’eleccions primàries en el seu sí. Aquest es caracteritzarà per la gran capacitat de decisió que tindran els ciutadans, que podran escollir tant el cap de llista, amb l’equip que aquest hagi format, el conseller del districte al qual pertanyin, i les 40 primeres mesures que obriran el programa de govern de la candidatura.

La candidatura de confluència Barcelona en Comú celebrarà un procés triple de primàries per escollir els seus representants i els 40 primers punts del programa

La candidatura de confluència Barcelona en Comú celebrarà un procés triple de primàries per escollir els seus representants i els 40 primers punts del programa

La votació al cap de llista

A l’hora de votar els equips de govern, el ciutadà podrà escollir entre les diverses candidatures que es presentin entre avui i el proper 24 de febrer. Cadascuna d’elles estarà conformada per un equip tècnic d’entre cinc i vint membres, que haurà de comptar amb l’aval de dues de les formacions que formen part de Barcelona en Comú. Entre els compromisos que cada equip participant ha d’assumir, s’hi compten l’acceptació i compliment estricte del Codi Ètic, el respecte a la paritat entre gèneres, i la participació de membres de les diverses plataformes (evitant així l’existència d’equips partidistes).

Els consellers de districte

Una altra de les innovacions que introduirà aquest procés és l’elecció dels consellers de districte. En una nota de premsa de la confluència, s’ha destacat la importància d’aquest aspecte, en tant que recupera “la reivindicació històrica del moviment veïnal de Barcelona d’escollir els regidors de districte de manera directa”. De la mateixa manera que en les votacions al cap de llista, avui s’obre la convocatòria per la presentació de candidatures.

Les 40 mesures inicials del programa polític

A partir del 19 de febrer s’iniciarà un procés de decisió pel qual la ciutadania podrà exposar, comentar i ordenar les decisions que es prendran en primer lloc en cas que la confluència arribés a l’Ajuntament. Tant en aquest cas com en el dels altres processos, les votacions tindran lloc entre el 7 i el 12 de març.

Pol Fernàndez (@pol_North02)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s