Marc Bertomeu defensa la renovació interna a ICV-Barcelona i assegura que “no és casta”

“Barcelona en Comú” és una porta oberta a tots aquells partits que vulguin reformular-se i creguin que la política es pot fer d’una altra manera”. Així argumentava Marc Bertomeu, secretari general de Podem Barcelona, l’acceptació d’Iniciativa a la confluència.

Després de la polèmica sobre la divisió interna en el sí de Podem Barcelona al voltant d’aquesta qüestió, i dels dubtes que s’havien generat, el líder de la formació municipalista va concedir una entrevista a Municipals2015BCN, en què es van aclarir alguns aspectes candents com les crítiques d’Enric Martínez a la coalició: “ha incorregut repetidament en males pràctiques, i la Comissió de Garanties del partit a nivell estatal l’ha fet fora del procés de constitució de Podem a nivell autonòmic”. També va destacar l’àmplia majoria amb què es va ratificar l’acord de confluència dins de Barcelona en Comú, que va rondar 91%.

Marc Bertomeu, secretari general de Podem Barcelona, durant l'entrevista per Municipals2015BCN

Marc Bertomeu, secretari general de Podem Barcelona, durant l’entrevista per Municipals2015BCN

Quan se li va preguntar pel ‘pas enrere’ de Ricard Gomà i les seves conseqüències, Bertomeu es va remetre al codi ètic de Barcelona en Comú: “portava 3 legislatures a l’Ajuntament de Barcelona, i no seria coherent amb el propi codi ètic que hem aprovat nosaltres de 2 mandats més 1 revalidat per mandat popular”. No obstant, va valorar molt positivament que Gomà participi en un segon pla dins d’aquesta nova etapa a Iniciativa-BCN: “És una persona molt valuosa, que té experiència, i que segur que contribuirà. De fet, ell mateix és un dels impulsors d’aquesta confluència”.

També es va referir a alguns aspectes tècnics relacionats amb el repartiment d’escons i l’organització econòmica de Barcelona en Comú. Sobre com es repartirien els escons de la Diputació de Barcelona en una hipotètica victòria electoral, Bertomeu va esclarir que, malgrat que “l’única forma que teniem de validar-los era fer-ho a través d’ICV” per qüestions de funcionament electoral, “ho hem arreglat de manera que els escons a  la Diputació de Barcelona que provinguin de la coalició tècnica formin part de l’espai compartit de la confluència”.

Per altra banda, també va negar amb rotunditat que, per via del partit ecologista, s’estigués finançant la confluència amb crèdits bancaris: “La nostra intenció és finançar-la a través de micromecenatge; no hi ha una lògica bancària”.

“Quan diem ‘casta’ moltes vegades també venim a dir ‘màfia’, com un seguit de pràctiques polítiques o empresarials que a través de l’opacitat intenten manipular o utilitzar recursos públics, per treure’n un benefici privat o individual”. Bertomeu contestava així a les acusacions a Iniciativa de formar part de la ‘casta’, sense oblidar alguns dels errors polítics més sonats dels verds: “[en referencia al Cas Palau] si ICV en el seu moment va votar a favor és un error, i ells mateixos ho reconeixen”.

Pol Fernàndez (@pol_North02)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s