L’esquerra de l’Eixample omple el CC Teresa Pàmies de reivindicacions veïnals

Ada Colau i Gerardo Pisarello han presentat el projecte de Barcelona en comú al barri de l’esquerra de l’eixample, en el marc de la jornada #AlcarrerenComú! organitzada per les assemblees de barri de la formació. El Centre Cultural Teresa Pàmies ha quedat petit per acollit a tots els veïns que s’han acostat, per conèixer el projecte i sobretot per traslladar les problemàtiques i reivindicacions veïnals com les protestes per la privatització de l’hospital clínic o l’Espai Germanetes.


Les intervencions dels dos membres de Barcelona en Comú han seguit el ja tradicional discurs. Colau ha reivindicat la capacitat de tothom per entrar en política malgrat les crítiques que pugui rebre “Volem fer política i no ens poden dir que no podem”. En aquest sentit, ha argumentat la decisió davant la situació de crisi política on es demostra que “votant cada 4 anys no decidim res”, a més ha insistit en la falta de respecte a les institucions que representen algunes pràctiques molt esteses com les anomenades portes giratòries.

Colau ha tornat a vindicar la capacitat de Barcelona de ser una ciutat de referència mundial en la defensa de la democràcia i els dret socials, però ha lamentat que l’actual consistori no té un projecte de ciutat i “deixa fer” als lobbies. Finalment ha defensat que el municipalisme és el “lloc ideal on presentar una revolució democràtica”.

Per la seva banda Gerardo Pisarello ha fet un repàs d’algunes de les mesures plantejades al Pla de Xoc, i ha titllat l’acció del últims govern de tractar Barcelona com “la gallina dels ous d’or en mans d’especuladors” que ha portat empobriment als ciutadans i bombolles com la turística i la immobiliària. Pisarello ha qualificat aquest model de ciutat de “miop”. En aquest línia, ha defensat el poder de la gent per revertir la situació “tenim més poder del que ens volen fer creure, quan ens ajuntem aconseguim coses que ens deien que eren impossibles”.

Finalment ha estat el torn dels veïns del barri que han expressat la seva preocupació per problemàtiques com: la manca d’un institut públic al cor de Barcelona, el desmantellament de la sanitat pública a l’Hospital Clínic, la situació de les persones en situació de pobresa, la necessitat d’un urbanisme al servei dels veïns, la privatització del carrer o l’empitjorament del nivell i l’esperança de vida, respecte altres barris, a causa de la contaminació, entre d’altres.

En aquesta línia el presentador de l’acte, Lluis Rabell, ha defensat l’associacionisme veïnal com una altra manera de fer política i Ada Colau ha animat a la participació col·laborant en l’elaboració del programa electoral i omplint de contingut tots els espai participatiu que actualment estan buits. A més ha vinculat la necessitat de tornar els drets, la dignitat i assegurar uns mínims de subsidència per tal de reduir els costos de la participació política, que d’altre manera es quedarien en mans d’uns quants que actuen pels seus interessos particulars.

Marc Corominas (@kuru)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s