CUP-Capgirem Barcelona presenta la llista electoral encapçalada per Maria José Lecha

CUP – Capgirem Barcelona presenta la llista per les municipals. Maria José Lecha es converteix així en la número 1 de la candidatura, seguida de Maria Rovira, Josep Garganté, Eulàlia Reguant i Óscar Simón. Del número 6 al 18 són ocupats per membres de cada un dels eixos de treball de la TPM i els posteriors per representants dels districtes de Barcelona escollits en assemblees obertes seguint criteris de paritat i un ordre de districtes de menor a major renda. Els cinc primers candidats també han estat votats i proposats a les diferents assemblees obertes de cada districte, on han participat un total de 492 persones.

 

cup, capgirem barcelona, municipals 2015 bcn, candidats, candidates, maria jose lecha, garganté,

Caps de llista electoral de CUP – Capgirem Barcelona

El programa polític, d’elaboració participativa, culminarà amb noves assemblees obertes i es presentarà en un acte públic juntament amb els darrers dotze llocs de la llista, reservats a personalitats reconegudes. També serà debatuda a aquestes assemblees l’organització postelectoral que s’ha presentat en la Quarta TPM.

En la presentació s’han avançat mesures que es tindran en compte com fer de tots els serveis una gestió pública per defensar els drets socials des de l’Ajuntament, apostar per una economia feminista i anticapitalista que reconegui el treball de cures i donar suport a les ocupacions d’habitatges buits per garantir que cap persona es quedi sense casa mentre hi ha entre 80.000 i 100.000 pisos buits a la ciutat. Representants dels diferents districtes han donat veu a algunes de les principals lluites veïnals actuals com l’autogestió de la cultura popular, l’aturament de desnonaments, el tancament dels CIES, la defensa de Collserola i la condemna del feixisme com el del Casal Tramuntana.

CUP-Capgirem Barcelona aquí per quedar-se
“Farem fora CIU, PSC i ICV, que teixint aliances amb els lobbies empresarials són els responsables de les misèries que trobem dia a dia als nostres carrers” ha declarat Maria Rovira en la presentació dels candidats i candidates. Per la seva banda, Ma José Lecha ha definit la candidatura com una corretja de transmissió de les lluites i conquestes veïnals cap al treball institucional i s’ha compromès amb el codi ètic de la TPM, no demanar préstecs, no cobrar més de 1600 € i revertir els diners obtinguts en els moviments social del municipi. També ha apostat per fer de Barcelona un motor per la independència dels Països Catalans, per la germanor amb els pobles del mediterrani i pel suport a les lluites dels pobles oprimits.

Rovira ha llegit la carta de presentació de la TPM elaborada fa onze mesos en la Primera TPM, on es diu que la candidatura busca ser una eina al servei dels moviments socials i contribuir al empoderament ciutadà. Amb participació i elements de democràcia directe, la proposta de ruptura va néixer de les mobilitzacions als barris i l’autorganització. “Capgirar des de la ràbia de les explotades i l’alegria de les assemblees de barri, la coherència, l’empatia, la il·lusió i el suport mutu. Formigues que decidim fer un pas d’elefant per capgirar la ciutat” ha compartit Rovira.

Les perspectives electorals són especular i no entren dins la nostra feina”, segons paraules de Lecha. Tot i això, també ha assegurat que “som aquí per quedar-nos“.
Més de 200 persones a la Quarta TPM
Més de 200 persones han participat durant el  matí a la Quarta TPM (Trobada Popular Municipalista) al Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart (Les Corts – Barcelona), on s’han debatut de forma assembleària aspectes entorn la candidatura CUP- Capgirem Barcelona. L’organització durant la campanya, el marc polític de la campanya electoral, així com els principals llocs de la llista electoral s’han decidit recollint propostes de les persones assistents i de les assemblees obertes realitzades aquestes previes setmanes.

 

Anna San Clemente (@annSancle)
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s