Millor BCN: “No farem alcaldessa Ada Colau”

Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència van presentar aquest dijous a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants la seva candidatura conjunta per a les eleccions municipals del proper 24 de maig: Millor Barcelona. Entre els ponents hi havia Ignasi Planas, membre de Reagrupament i cap de llista de la coalició, i la taula la completaven Elisabeth Hernàndez (SI), número dos de la candidatura, Roger San Millán, que hi era en substitució d’un engripat Alfons López Tena, i Marc Viñolas, coordinador de Reagrupament al Barcelonès.

Un moment de la presentació de Millor Barcelona a Sants-Montjuïc. // FOTO: Solidaritat per la Independència.

Un moment de la presentació de Millor Barcelona a Sants-Montjuïc. // FOTO: Solidaritat per la Independència BCN.

Ignasi Planas va reconèixer que d’ençà que havia intervingut en un acte a les cotxeres de Sants l’any 2009 després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut fins a la presentació de Millor BCN la ràbia i la il·lusió de l’independentisme havien estat substituïdes en part per l’angoixa. En aquesta línia, San Millán va presentar Millor Barcelona com la candidatura dels que “afirmem que la via legal i pactada és impossible” i va descartar taxativament la possibilitat de fer alcaldessa Ada Colau o “qualsevol que no es declari independentista”. Després de llistar diversos atacs a Catalunya des de les institucions de l’Estat Espanyol va aportar tres raons per defensar la Declaració Unilateral d’Independència:

  1. Només depèn dels catalans —en aquest punt va recriminar als parlamentaris que després d’aprovar la declaració de sobirania haguessin demanat al Congrés el traspàs de competència.
  2. Està reconeguda internacionalment pel Tribunal de la Haia en el cas de Kosovo.
  3. No pot ser boicotejada per l’unionisme com sí que ho pot ser un referèndum, fet que en garanteix la credibilitat internacional i la legitimitat democràtica.

Planas, partint de la seva experiència al forn familiar “a Aragó amb Nàpols”, va bastir la defensa del model comercial de Barcelona com un patrimoni que cal protegir. Va criticar els pactes entre la regidoria de comerç i el Partit Popular per aprovar l’ampliació de la Maquinista —“tot i el rebuig de totes les entitats de comerç de Catalunya”— o la construcció d’un Hotel a la Diagonal amb Passeig de Gràcia. Aquests acords, va dir, no responen als interessos de la ciutat sinó que generen beneficis per uns pocs i, a la llarga, baixades de salaris i precarietat. També va denunciar la gentrificació a barris com la Barceloneta o el Born, la manca d’assistència social al Poble Sec o la reforma del Paral·lel per posar en valor el comerç de proximitat com a manera que la generació de riquesa sigui justa i repartida entre la ciutadania: “no podem confondre el model comercial de Barcelona amb el model comercial del passeig de Gràcia.

El Turisme

El candidat de Millor Barcelona va acusar el govern de Xavier Trias d’estar confrontant el petit comerç amb les grans superfícies i d’estar venent la ciutat al turisme que, va dir, no va malament però està massificat. I va reblar que si es transforma massa la ciutat per servir aquest turisme potser acabarà per perdre el seu atractiu. Marc Viñolas havia afirmat la defensa profunda de la identitat catalana que fa la seva candidatura és la millor forma que la ciutat i el país puguin relacionar-se amb la resta d’identitats: “atraiem pel que som, no ho perdem”.

Planas va reivindicar la Guàrdia Urbana com a cos policial al qual cal retornar el prestigi perdut i el seny en casos com el de Can Vies i altres experiències d’autogestió que, va dir, són necessàries “en la seva justa mesura” i des del coneixement dels drets i deures de cadascú. Finalment, es va felicitar d’haver pogut “posar el país per davant del partit” abans d’acabar amb una proclama: “volem ser catalans, barcelonins, dignes i lliures”.

Narcís Figueras (@figtreesgodmade)

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s