Comencen les primàries a Barcelona en Comú

La formació d’Ada Colau ha engegat el procés que els durà a escollir la candidatura que ha de concórrer a les eleccions del 24 de maig. Tothom que s’hagi inscrit al lloc web de Barcelona en Comú des que es va habilitar aquesta possibilitat el dilluns dia 2 podrà votar a partir d’aquest dissabte 7 de març. La votació s’allargarà fins el dijous 12 i serà triple, ja que a més del cap de llista i el seu equip, també s’han d’escollir els candidats a consellers de districte i les principals mesures del programa electoral.

La participació en aquests comicis oberts, a més de la via telemàtica, es podrà dur a terme de manera presencial a cadascun dels barris de Barcelona. Amb aquest objectiu s’han habilitat diversos locals els horaris d’obertura dels quals s’especifiquen a la web de Barcelona en Comú.

Cap de llista

La primera de les votacions tindrà lloc tot i que només hi ha una candidatura que hi opti, la que encapçala Ada Colau, acompanyada del seu equip. Aquesta llista, que traspua consens entre les formacions que integren la confluència, està format entre d’altres per Laia Ortiz (ICV), Jaume Asens (Proces Constituent, Podem, Guanyem), Gerardo Pisarello (Guanyem), Janet Sanz (ICV) o Raimundo Viejo (Podem).

Consellers de Districte

Barcelona en Comú preveu establir mecanismes per convertir els consellers de districte en càrrecs electes. Amb l’objectiu de sortejar el que des de la formació es considera un dèficit democràtic s’ha creat una elecció interna. En aquest àmbit les diferències són abismals entre els diversos districtes de la ciutat. Mentre que els residents a Sarrià-Sant Gervasi només tenen la possibilitat de votar per un candidat, els naturals del districte de Sant Martí hauran d’escollir entre set candidats —tots homes— perquè els representin.

Les Mesures

Aquestes primàries també tanquen el procés de valoració de 60 mesures que s’han elaborat de forma participativa durant les setmanes anteriors a partir d’un document base de 40 mesures. Tots els inscrits poden decidir quines dotze mesures consideren prioritàries i d’aquesta manera es conformarà la “carta de mesures inicial”. Aquestes mesures s’agrupen en quatre àmbits clau:

  1. Emergència social: lluita contra la pobresa.
  2. Canvis estructurals: defensa dels serveis públics, l’economia productiva i l’ocupació digna i lluita contra la desigualtat, les privatitzacions i la precarietat.
  3. Barcelona més humana: Reducció dels desequilibris entre barris, defensa de la sanitat i l’educació, de la infància i la gent gran i aposta per la sostenibilitat mediambiental.
  4. Obrim les institucions: Eliminació les males pràctiques, reducció de la burocràcia i reforç de l’eficiència. Recuperació dels conceptes “participació, transparència, autogestió o control ciutadà”.

Narcís Figueras (@figtreesgodmade)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s