TEST EXPRÉS AMB MARIA JOSÉ LECHA (Cap de llista de CUP-Capgirem Barcelona)

Què entén per nova política?

Per nosaltres no es nova, és  la política que nosaltres portem fent des de fa molts anys. La CUP està implantada al carrer i a àmbits municipalistes des defa temps, és com vam començar i és la política que continuem fent amb coherència. Al que la gent diu nova política, suposo que és al descontent, les mobilitzacions i l‘empoderament del carrer que s’està vivint més intensament en els darrers anys.

Com valora el paper del municipalisme a la política espanyola i catalana?

És tot allò polític en petit format, la convivència diària dels ciutadans i ciutadanes. Una política de proximitat que detecta de seguida les necessitats de la comunitat, on la participació directe és molt més assequible i més viva que en altres àmbits.

Com creu que s’ha d’articular la democràcia directa?

Un dels eixos que tenim i considerem cabdal per capgirar Barcelona és la radicalització democràtica: la participació assembleària de tots els homes, dones i infants que viuen en una comunitat i tenen capacitat de decisió i participació en les mesures que és prenen. La democràcia directa, que passa per una pedagogia compartida entre tots i totes, és la capacitat d’incidir en les institucions i la capacitat de decisió

Quin perfil de ciutadà representa com a polític?

Sóc una dona de carrer que he viscut amb les seves lluites i treballadora des dels 17 anys. El que entenem com a representativitat és el projecte i tot el que tenim al costat nostre, que són els moviments socials.

Amb quin altre representant polític de fora del seu Partit i de Barcelona en comú s’abraçaria?

Considero l’abraç com a gest íntim i personal, per tant m’abraçaria amb tota persona que m’inspiri un sentiment d’acostar-me, m’abraçaria amb vosaltres mateixos.

Jaume Asens va dir que les municipals havíen de tenir “un component constituent com als anys 30”. Comparteix la seva opinió?

Les eleccions són un salt endavant cap una xarxa de Països Catalans cap a la independència. Que la guspira cap a la consulta pel dret a decidir sorgís des d’Arenys de Munt és la proba que des del municipi es pot avançar cap un país com son els Països Catalans. Les grans movilitzacions dels 11 de setembre han estat de país, però s’han teixit a nivell de territori i municipal. Aquestes eleccions són com una punta de llança per donar un pas endavant cap a la independència. Pot ser una gran avançada per construir una xarxa municipalista als Països Catalans, la xarxa municipalista que en aquests moments tenen la CUP i la resta de agents que congreguen amb la idea de democràcia directa i comunitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s