Ma José Lecha: “No entenc el concepte de casta, prefereixo dir lluita de classes “

maria jose lecha, municipals 2015 bcn,

Quines aspiracions electorals teniu com a CUP-Capgirem Barcelona? 

La perspectiva que hem parlat i per la que treballem és entrar a l’ajuntament, i amb força. El fet que sigui amb un, dos o quatre regidors no me l’he plantejat. Cal comunicar bé el programa que tenim: la idea de radicalitat democràtica, el feminisme, les polítiques socials i la independència, particularment jo ho sento així.

Quines diferencies us van separar de la candidatura de confluència Barcelona en Comú?

CUP-Capgirem Barcelona és una confluencia de diferents espais. A banda de la democràcia radical, que ja s’ha teixit en la construcció del propi programa, vam acostar-nos a la segona TPM, on va haver-hi un punt de trencament  sobre el codi etic. No es va confluir per diferències en el temps de legislatura (considerem que a partir de dues legislatures és una professionalització de la política), el sou (creiem que 1600€ és prou per cobrir les necessitats i viure) i on va tot el remanent fruit d’entrar a les institucions (nosaltres considerem que cal adreçar-ho als moviments socials). Aquests tres punts van ser de trencament.

Confluiríeu amb Barcelona en Comú per fer Ada Colau alcadessa i desterrar Trias?

Per sobre de tot conservarem la coherència en el programa que s’ha teixit i creat amb els moviments socials. Creiem que aquesta ha de ser la nostra línia d’actuació i puntualment hi poden haver acostaments, pero sempre conservant tot allò que s’ha treballat i hem creat entre tots i totes.

Considereu ICV casta? 

Som anticapitalistes. Hi ha una lluita de classes on nosaltres som la classe treballadora. Tot té nom, existeixen la burgesia i el gran capital. No entenc el concepte de casta, prefereixo dir les coses pel seu nom i entenc que el concepte és el de lluita de classes on le diferencies están absolutament definides.

Considero que ICV va ser un partit polític partícep del model Barcelona, que ha arribat a uns límits inassumibles. Durant molts anys han estat al govern municipal, que cadascú tregui les seves conclusions.

Com encararíeu el model turístic de Barcelona?

Hi ha molt a dir i canviar, cal fer un estudi amb molts apartats. Per exemple, com assumeix Barcelona tots els residus que ocasiona l’afluència massiva de persones. Una de les propostes de la candidatura és reconvertit tots els apartaments turistics il·legals en vivendes socials, fer de les empreses turístiques empreses municipals, revertir els guanys que té el turisme en la propia ciutat de Barcelona. El moviment turístic s’està portant d’esquenes a les persones que vivim a Barcelona, és una tema molt extens que té moltes vessants i en totes elles cal una reconversió brutal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s