El projecte

Som un cibermitjà independent, especialitzat en cobrir l’actualitat de cara a les properes municipals de 2015 a la ciutat de Barcelona, des de la perspectiva de la nova política i la participació ciutadana.

En tant que l’objectivitat absoluta no existeix, ens comprometem fermament a actuar amb l’actualització constant i el seguiment en profunditat de l’activitat dels actors que, segons el nostre criteri, formen part de la nova política. Amb l’elecció dels actors polítics mostrem la nostra voluntat de centrar-nos en donar veu a una sèrie d’actors que tradicionalment han estat minoritaris i desplaçats de l’agenda mediàtica. Tot i això el nostre compromís no és amb cap partit ni moviment sinó amb el rigor, com a periodistes, cadascú de nosaltre tindrà les seves opinons i punts de vista, però des d’aquest bog defensem un periodísme exhaustiu i fidel als fets, les dades i la qualitat informativa.

Què entenem per nova política?

En un moment de crisi de les democràcies liberals, han augmentat els diversos corrents socials que clamen per un canvi en profunditat dels paradigmes de les relacions polítiques i socio-econòmiques. Mica en mica prenen força termes com “la casta política”, “som el 99%” o els “indignats”, però no podem oblidar que sota tot això hi ha un rerefons polític. Empoderades per les protestes ciutadanes i els fracassos de la democràcia representativa, diverses plataformes polítiques proposen alternatives més humanes a un sistema que s’ha girat contra les persones.

És complicat posar dates d’inici a un procés com aquest. Sovint es pren com a referència el moviment del 15M, en tant que és un moment d’eclosió de les protestes ciutadanes, però el cert és que pot entendre com una transformació d’ampli abast que des de la Transició s’allarga fins a l’actualitat més immediata.

Des del nostre punt de vista, la nova política emfatitza totes aquelles iniciatives de participació ciutadana que trenquen amb la política partidista pròpia de la perspectiva realista.

La politica es defineix com una activitat ideològica orientada a la presa de decisions d’un grup o bé, a l’exercici del poder amb l’intenció de gestionar els conflictes entre els diferents interessos socials que es donen dins de qualsevol comunitat. Així doncs, des del nostre blog, pretenem trencar la idea estàtica de política tradicional per contemplar la política des de l’acció col·lectiva i l’elaboració conjunta de propostes i programes, que recuperen el paper actiu de la societat en constant vincle i consideracó amb el seu entorn, des de les seves unitats més pròximes fins al nivell municipal de tota Barcelona.

municipals 2015 bcn, barcelona, nova política, eleccions municipals, cup, podem, procés constituent, capgirem barcelona, barcelona en comú

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s